Dvadesetdvogodišnji rumunski državljanin uhapšen je nakon što su pripadnici njemačke policije u njegovom automobilu pronašli četiri migranta koje je pokušao ilegalno dovesti do Njemačke. 

Dvadesetdvogodišnjak krijumčario migrante koje je pokupio u BiH: Uzimao pet hiljada eura po osobi
Foto: Ilustracija

Pripadnici njemačke policije uhapsili su 22-godišnjeg rumunskog državljanina kojem su u automobilu pronašli četiri Turčina, koje je Rumun pokupio u Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi njemački Bild, turski državljani su vjerovatno letom došli u BiH, gdje je i organizovana cijela akcija krijumčarenja. Inače, BiH je u posljednje vrijeme polazna tačka za brojne krijumčarske ture.

U policijskom saopštenju stoji da su turski državljani, dobi od 19 do 25 godina, izjavili su da su njihove porodice uplatile po 5.000 eura za svakog kako bi sigurno došli do Njemačke.

Svi su privedeni u prostorije Savezne policije u Rosenheimu. Rumun je nakon saslušanja pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnesena krivična prijava.

Tri turska državljanina su sprovedena u izbjeglički centar, dok je četvrta državljanka Turske prebačena u deportacioni centar u Hofu.