Amerika u strahu od novog terorističkog napada širokih razmjera
Foto: Tuzlanski.ba

Broj grupa sljedbenika Al-Qaede u porastu

11septembar

Washington D.C. - Sjedinjene Američke Države se ponovo nalaze u opasnosti od novog velikog terorističkog napada, upozorili su čelnici odbora za bezbjednost Senata i Kongresa.

Takvu ocjenu su dali, gostujući na CNN, predsjednica senatskog komiteta Dianne Feinstein i predsjednik kongresnog komiteta Mike Rogers, ističući da je bezbjednost SAD danas lošija nego prije nekoliko godina.

"Teroristička opasnost je u porastu i to u čitavom svijetu. Manje smo bezbjedni nego ranijih godina", rekla je senatorka Feinstein.

Slično smatra i kongresmen Rogers, naglasivši da postoji ogroman pritisak na obaveštajne službe da spriječe mogući napad.

On je upozorio da je evidentan porast broja grupa koje su sljedbenici Al-Qaede i da je zato američkim bezbjednosnim službama izdata naredba da ih sve prate i nadziru, prenosi Agencija Tanjug.

Oba američka zakonodavca su se složila da je moguće da u narednom periodu dođe do novog napada na SAD. U napadu Al-Qaede na New York i Washington u septembru 2001. godine poginulo je blizu tri hiljade ljudi.