Foto: Tuzlanski.ba

NFL tim Las Vegas Rejders objavio je da je njihov igrač Henry Ruggs III dobio otkaz, jer je izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Policija je saopštila da je 22-godišnjak uslijed prebrze vožnje Chevrolet Corvette skrenuo u desnu traku puta sa tri trake i udario u zadnji dio Toyote, te usmrtio 23-godišnju ženu, dok je njegova djevojka Kiara Je’nai Kilgo-Washington zadobila teške povrede.

Nesrećna djevojka se zaglavila u svom sjedištu i nije mogla da izađe prije nego što je automobil zahvatila vatra, a ona je proglašena mrtvom na licu mjesta.

Ruggs je kažnjen od strane kluba u odsustvu, pošto se i dalje nalazi u bolnici, a tereti se po dva krivična osnova, za izazivanje saobraćajne nesreće sa teškim tjelesnim povredama i bezobzirnu vožnju sa smrtnim ishodom ili teškim tjelesnim povredama, prenosi Blicsport.

Ukoliko ga sud proglasi krivim, mogao bi da dobije kaznu do 20 godina robije ili između jedne i šest za nesavjesnu vožnju, on bi pred sudijom trebalo da se pojavi u četvrtak ujutru, a ovim povodom se kratko oglasio i njegov tim.

– Naša srca su sa porodicom i prijateljima žrtve ove užasne tragedije. Nastavićemo da prikupljamo činjenice i pratimo stvar u skladu sa našom politikom, ali misli u ovom trenutku su sa onima na koje utiče ovaj razorni incident – napisali su iz PR službe kluba.