Zrće: Nadzorne kamere snimile ubicu mladog Britanca
Foto: Tuzlanski.ba

Osim ubijenog Britanca, povrijeđena su i dva strana državljanina, a jedan od njih prebačen je u zadarsku opću bolnicu s teškim tjelesnim povredama i nalazi se na odjelu za intenzivno liječenje.

Rano jutros ispred noćnog kluba na Zrću ubijen je 26-godišnji Britanac. Stradao je u sukobu više stranih državljana, a još su dvojica povrijeđena. Ubicu su snimile kamere, a navodno se još uvijek nalazi na otoku.

24 sata.hr piše kako se je ubica najvjerovatnije britanski državljanin. U vrijeme sukoba bio je polugol, odjeven u kupaće bermude,a na nogama je nosio tenisice. Osumnjičeni je višeg rasta, tamnijeg lica i crne kratke kose. Njegov izgled navodi na zaključak kako se radi o mlađem muškarcu starom oko 25 godina.

Policija je potvrdila kako je napadnuti trojac, ubijeni 26-godišnjak, njegov teško ranjeni vršnjak i 21-godišnjak, iz Londona. Najnovije informacije govore kako su se Londončani sukobili s drugom grupom partijanera dok su izlazili iz kluba te da je u tom trenutku neko potegao nož, piše Večernji. Na razgovor u policiju privedeno je ukupno sedam osoba.

U napadu povrijeđena još dva stranca
Osim ubijenog Britanca, povrijeđena su i dva strana državljanina, a jedan od njih prebačen je u zadarsku opću bolnicu s teškim tjelesnim povredama i nalazi se na odjelu za intenzivno liječenje.

Nedavno otvoreni Stožer za provedbu mjera sigurnosti tokom turističke sezone 2018. saopćio je kako policajci iz PU ličko-senjske, u suradnji s Ravnateljstvom policije i PU zadarskom, provode kriminalističko istraživanje ubistva 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba na Zrću kod Novalje.

Sukob u zoru
Na mjestu događaja policija vrši uviđaj kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Prema dostupnim informacijama, oko 5.30 sati ispred kluba je napadnuto više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su povrijeđena.

Ličko-senjska policija ranije je izvijestila da je u Novalji ubijen mladi državljanin Velike Britanije, da počinitelj zasad nije poznat, te da policija provodi uviđaj kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo iz Zadra, prenosi Index.hr. (Tuzlanski.ba)