Program obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici završen je Mimohodom sjećanja i svjetlosnom projekcijom cvijeta “Sjećanje“ – Srebrenica 1995-2024 na Zagrebačkim fontanama, javlja Anadolija.

Zagreb uz Srebrenicu: Mimohod sjećanja za obilježavanje godišnjice genocida
Foto: Anadolu Agency | Mimohod sjećanja u Zagrebu

Mimohod sjećanja u kojem je sudjelovalo preko stotinu građana krenuo je od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkih fontana koje su ovom prigodom osvijetljene cvijetom "Sjećanje".

Armin Hodžić, saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba podsjetio je kako je projekcija cvijeta "Sjećanje" jedan u nizu događaja kojima je i ove godine u Hrvatskoj obilježena godišnjica genocida u Srebrenici.

"Započeli smo komemoracijom u Hrvatskom saboru, nastavili Ultramaratonom Vukovar – Srebrenica, danas su naši maratonci utrčali u Memorijalni centar u Potočarima. Večeras smo ovdje i na ovaj simboličan način odajemo počast žrtvama genocida u Srebrenici", izjavio je Hodžić.

Riječ je o drugom Mimohodu s Trga bana Jelačića u kojem je preko stotinu građana prošlo centrom Zagreba s transparentom "Da se nikad ne zaboravi – Zagreb Srebrenici".