Foto: Tuzlanski.ba

U izjavi za "Esktra Bladet" kazao je kako je vijest o Karadžićevom hapšenju najgora i najtužnija vijest koju je ikad u životu čuo.

slavko-veliki-brat

"Pouzdano znam da se Karadžić dobro osjeća i fizički i psihički i da mu je moral na zavidnom nivou. On se apsolutno nikoga ne boji, zato što ga čuvaju prave patriote koji će se do posljednjeg boriti da ga odbrane. Zapadne sile se neće usuditi da pokrenu svoje specijalce ako nisu sto odsto sigurni da će akciju izvesti bez ljudskih gubitaka. Svjesni su toga, ali nisu svjesni onoga šta može da uslijedi poslije eventualnog hapšenja", kazao je Labović za "Glas Javnosti" u septembru 2001. godine.

Slavko Labovic Veliki Brat

Glasu Javnosti tada se predstavio kao ličnog povjerenika Radovana Karadžića za Kraljevinu Dansku, a poslije je za danske novine "Ekstra Bladet" zvrdio kako se tokom Karadžićevog skrivanja s njim u nekoliko navrata čuo telefonom, ali da više detalja ne smije reći, piše Slobodna Bosna.

"KARADŽIĆEVO HAPŠENJE JE TRAGEDIJA"

U izjavi za "Esktra Bladet" kazao je kako je vijest o Karadžićevom hapšenju najgora i najtužnija vijest koju je ikad u životu čuo. Kazao je kako je Karadžićeva jedina krivica što se borio "da Srbi u BiH ne dožive sudbinu Srba u Hrvatskoj":

"Bio sam šokiran kad sam čuo! Karadžić nije počinio nikakve zločine za koje ga terete. Borio se za svoju religiju, domovinu i narod. Karadžić je simbol za svoj narod. Njegovi ciljevi i snovi bili su da Srbi žive u miru. Protivio se tome da Srbi žive na muslimanskoj teritoriji. Zbog toga je tragedija da je uhapšen", kazao je za Ekstra Bladet Labović, dodajući kako sumnja u pravičnost suđenja Karadžiću te kako smatra da će presudu protiv njega koju su kreirali SAD i NATO "muslimani upotrijebiti za prisilno integriranje Srba u muslimansku zajednicu".

"POLOMIO BIH BALAŠA..."

U "Velikom bratu" ne krije nacionalističke sklonosti, što je većina gledalaca i primijetila, ali je ovo s Karadžićem ipak mnogo ozbiljnije. U razgovoru s ukućanima kazao je kako bi rado pretukao Đorđa Balaševića, te je kazao kako jednako mrzi Tita i Hitlera.

Zanimljivo je da se njegov lik u filmu "U kini jedu pse" zove Ratko, a u filmu "Pusher" lik mu se zove Radovan...

Pogledajte i prilog s Danske TV o Labovićevoj posjeti vojvodi Mileti, poznatom dvojniku Draže Mihailovića: