Ubica policajca Faton Hajrizi ubijen je danas u napuštenoj fabrici nedaleko od mjesta gdje je prije 36 sati ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio Vjekoslava Ilića (50). 

Objavljeni detalji: Ubica policajca se krio u napuštenoj fabrici kod Loznice
Foto: MUP Srbije | Faton Hajrizi

On je odbijao da se preda i u policajce koji su ga hapsili je ispalio veliki broj hitaca.

Pucao je na policajce koji su ga opkolili, a njih su spasili panciri i šljemovi koje su imali.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica policajca.


Faton Hajrizi tijelo

„Pripadnici policije likvidirali su u okolini Loznice ubicu policajca,” izjavio je Dačić.

Hajrizi je, prema medijskim informacijama, je krenuo ka Banji Koviljači, ali u tome nije uspio pa se sakrio u napušteni fabrički kompleks, gdje se godinama unazad kriju migranti iz Preševa, koji čekaju „vezu“ za bijeg preko Drine.

Faton je pobjegao 6. jula iz zatvora Smrekovnica, a to mu je bilo ukupno deveto bjekstvo iz zatvora, po čemu je rekorder na Kosovu.

Motiv najnovijeg bjekstva iz zatvora, kako je objasnio na društvenim mrežama, bilo je zlostavljanje koje je trpio, objavili su kosovski mediji, a prenosi Kossev.

“Napustio sam Kosovo jer sam bio proganjan. Bio sam psihički zlostavljan, nisam više mogao izdržati. U ovakvom stanju neću se vratiti u zatvor. Zatvorenici tamo pate, kaucija se ne daje, ne tretiraju se svi isto”, rekao je on.

U svojim objavama na društvenim mrežama također je naveo da nije državni neprijatelj broj 1, za šta ga je proglasila kosovska policija koja s njim ima neraščišćene račune jer je Faton, tokom svojih brojnih bjekstava iz zatvora, ranio i nekoliko kosovskih policajaca.

Upravo je Kosovska policija raspisala za Fatonom potjernicu i pozvala građane da bilo kakvu informaciju o njemu proslijede najbližoj policijskoj stanici.

Hajrizi nije izveo nikakvo spektakularno bjekstvo, već se jednostavno nije vratio s vikenda na koji je pušten, a zbog njegovog bjekstva suspendovana su dvojica službenika zatvora.

Ovo posljednje bekstvo je deveti put da Faton Hajrizi bježi iz zatvora na Kosovu.