"Pokazali smo da nismo na strani nepravde i ovo je dokaz da možemo zajedno mnogo više nego što mislimo"

Foto: Anadolija

U prisustvu velikog broja građana, u Podgorici je večeras, u neposrednoj blizini Autobuske stanice, u ulici Mitra Bakića svečano otkriven mural posvećen Palestini.

Mural je autorsko djelo umjetnika Miša Joskića. Oslikavanje murala, čija je poruka upravo izražavanje solidarnosti sa narodom Palestine, počelo je sredinom jula i završeno je posljednjih dana avgusta.

Mural solidarnosti podsjeća na osmijeh palestinske djece, šalje poruku i upozorenje da djeca nisu kriva.

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alnantouli kazao je da je Podgorica večeras, zajedno sa svojim građanima potvrdila da je na strani čovječanstva.

"Na strani pravde i na strani palestinskog naroda. U Palestini je u toku genocid od strane Izraela. Ne mogu da opišem bol, ali vas molim da ne prestanete sa podizanjem glasa, dok ovaj genocid ne prestane“, kazao je Alnantouli.

Umjetnik Mišo Joskić, rekao je prisutnima priču o mravu koji je nosio kapljicu vode u gašenju požara.

"Pokazali smo da nismo na strani nepravde i ovo je dokaz da možemo zajedno mnogo više nego što mislimo“, kazao je Joskić.

Denis Mekić, koordinator Pokreta solidarnosti sa Palestinom, zahvalio je građanima koji su pomagali u izradi murala. On je najavio protest povodom toga što Skupština Crne Gore još nije usvojila Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.