Foto: Tuzlanski.ba

Pirot je danas oko 19 časova zahvatilo jako nevrijeme koje je bacalo kontejnere po ulicama i čupalo drveće iz korijena, javlja srpski Telegraf.

U olujnom nevremenu vjetar je iščupao nekoliko stabala, a "oduvao" je i malo dječje igralište u naselju Rogoz. Predsjednik Mjesne zajednice Nova Mala Dalibor Pančić kazao je Tanjugu da je u naselju Rogoz jak vjetar sa velikog broja kuća skidao crjepove.

pirot-nevrijeme4"Skoro svaka druga kuća ima neki vid štete, a uglavnom su to krovovi. Vjetar je prevrnuo i dječje igralište koje smo postavili prije dvije godine", kazao je Tanjugu Pančić.

U Ulici 46. divizije nevrijeme je iz korijena isčupalo brezu visoku tridesetak metara i oborilo je na ulicu i na automobil parkiran u blizini. U Ulici Predraga Boškovića nevrijeme je bacalo kontejnere koji se u njoj nalaze.

Kod Sopotske petlje nadomak Pirota, nevrijeme je oborilo šleper koji je zakrčio magistralni put ka Pirotu.

Ranije tokom dana jako nevrijeme zahvatilo je Bosnu i Hercegovinu, a u Sloveniji je pao snijeg. Stručnjaci su upozorili da se oluja kreće ka Srbiji i da se u narednom satima može očekivati da dođe do zahlađenja i obilnih padavina.

Veoma jak nalet vjetra u središtu Slovenije je skidao crjepove sa kuća i čupao stabla iz zemlje. Veliki broj munji je udario u kuće i izazvao brojne požare, piše slovenski 24ur. Slovenska Agencija za okolinu objavila je fotografiju snimljenu danas u 5:30 sati na kojoj se vidi da je na području Kredarice pao i snijeg, a temperatura pala na jedan stepen ispod nule. Zbog kidanja dalekovoda, mnogi mještani su ostali bez struje, a crijepovi s krovova kuća bili su posvuda.

Oluja je u Banjaluci srušila veliko stablo na kiosk, a tom prilikom niko nije povrijeđen, vjetar je nosio i prevrtao i kontejnere po gradu. Nadležni za održavanje zelenila već su uklonili srušeno stablo, a i proteklih dana radili su na uklanjanju starih stabala u obližnjem parku.

Inače, za područje BiH za danas je uključen žuti meteoalarm, što označava potencijalno opasne vremenske prilike. (Tuzlanski.ba/Telegraf.rs/Novosti.rs)