Foto: Tuzlanski.ba

Fotografija mladića koji brine o svojoj 87-godišnjoj baki obišla je cijeli svijet i skupila stotine hiljada lajkova, a u ovom trenutku prepuni su je zidovi na Facebooku.

Naime, radi se o Giancarlu Muriscianu koji je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju na kojoj možemo vidjeti kako brine o svojoj baki Antoniji koja boluje od Alzheimerove bolesti, prenosi Index.hr.

Sliku je objavio početkom godine, a do danas je, samo na njegovom profilu, skupila preko 470 hiljada lajkova i 50 hiljada dijeljenja.

Uz fotografiju je napisao da je ovo bio jedan od "najboljih trenutaka u njegovom životu" iako mu slama srce to što je njegova baka bolesna i često nije u stanju prepoznati ga.

Fotografiju je postavio kako bi "bez srama i straha“ podsjetio ljude da bi "trebali živjeti svoje živote", a njegova poruka za 2015. je da ljudi "uvijek budu prisutni", ne samo kako bi zaštitili i utješili one oko sebe, već kako bi ih "usrećili i nasmijali".

U razgovoru s talijanskim medijima, Giancarlo je rekao kako je odrastao s bakom i djedom i sada osjeća odgovornost za njih i želi im uzvratiti svu pažnju i ljubav koju su mu dali.

giancarlo_06012015_fejs