Građanin Dubrovnika jučer je putem sistema e-opažaji policiji dojavio informaciju o muškarcu koji je masturbirao iznad jedne plaže.

U Dubrovniku uhapšen muškarac koji se samozadovoljavao kod plaže
Foto: Ilustracija

Naime, građanin je uz prijavu dostavio fotografiju muškarca kako mastrubira, što je olakšalo policiji njegovu identifikaciju.

Nakon što je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska jučer, 22. jula, tokom poslijepodnevnih sati, zaprimila dojavu građanina kako muška osoba poviše jedne od plaža na Babinom kuku u Dubrovniku masturbira, i takvim ponašanjem vrijeđa moralne osjećaje građana, policija je odmah intervenirala, ali spomenuti muškarac na mjestu događaja nije zatečen.

Iz Policijske uprave dubravačko-neretvanske zahvalili su se savjesnom građaninu.

"Zahvaljujući kvalitetnoj dojavi spomenutog građanina u sklopu koje se nalazila i fotografija muškarca, policija je identifikovala osobu te je utvrđeno da se radi o 67-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je jutros uhapšen te je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odveden na Općinski sud u Dubrovniku", navode iz policije.