Prostitucija cvjeta: Seks na petlji kod Šićkog Broda za 30 KM (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Mirela, jedna od prostitutki kaže da se već devet godina bavi najstarijim zanatom

ravaku-sicki

- Prostitucijom se bavim već devet godina. Dobro zarađujem, za sebe radim. Druge poslove i ne znam raditi, a gdje god sam tražila neki posao, uvijek sam nailazila na odbijenice za Dnevni Avaz kazala je dvadesetdevetogidišnja Mirela iz Lukavca. Njeno "radni mjesto" je odnedavno petlja Šićki Brod u Tuzli. Na raskrsnici se već neko vrijeme prodaju seksualne usluge, zapravo dogovara cijena, a "akcija" se obavlja uglavnom u obližnjim šumarcima.

Pri samom zaustavljanju automobila pored ceste ekipi Avaza prišle su tri djevojke. Jedna od njih, koja će se nešto kasnije predstaviti kao Mirela, umjesto pozdrava dočekala je rečenicom „Hoćetel šta raditi". Na pitanje šta bi trebali raditi odgovorila je kratko i jasno: „Platiti za seks".

Vrlo brzo Mirela je, dok su druge dvije djevojke stojale po strani predstavila i svoj „cjenovnik" usluga.

- Klasični seks u šumi košta 30, u sobi 50 maraka - govori Mirela.

ravaku-sicki2

Nakon što su se novinari predstavili kao reporterska ekipa, što prodavačicama ljubavi nije odgovaralo. Jedna od njih kazala je da džaba gubimo vrijeme, a i njima oduzimamo vrijeme za ozbiljne mušterije. I dok su se dvije djevojke odmah udaljile od  automobila, Mirela je, uz kratko nećkanje pristala na razgovor, uz uslov da je ne fotografišo.

Na petlji radi već godinu dana, a prostitucijom se bavi devet godina. Kako je rekla novinarima počela se baviti prostitucijom nakon što se razvela od muža u Sloveniji i vratila u Bosnu prije devet godina. Ima troje djece, od toga živi. Kako kaže izvjesna "Mirela" lakše novac ne može zaraditi, jer škole bog zna neke i nema, a posla svakako nema.

-Dnevno imam tri, četiri mušterije, ali ne radim svaki dan. Nekada je bilo i više. Imam i stalnih mušterija sa kojima se viđam. Ne želim govoriti ko su oni, ali ima tu i funkcionera, što bi se reklo, viđenijih ljudi-govori Mirela.

Na ginekološke preglede redovno ide, dodajući da mušterije nemaju razloga za brigu kada je u pitanju njihovo zdravlje. Tu i tamo, nekada im poso „kvari" policija.

- Nekada prodavačica ljubavi na petlji i na obližnjim skretanjima pored petlje zna biti i petnaestak u isto vrijeme. Nijedna nije bez posla. Najčešće mušterije su im kamiondžije. Dnevno pored ceste sa njima stane i razgovara na desetine vozača- kazao je jedan od vlasnika lokala na petlji. (A. Muslimović / Avaz)