Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Edina, oca dva maloljetna dječaka koji se bori sa rakom
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Edina Porču iz Sarajeva, oca dva maloljetna dječaka koji se bori s karcinomom debelog crijeva.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17045, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Tegobe ovog mladog čovjeka počele su prije nekoliko mjeseci naglim gubitkom težine, popraćene slabošću i krvarenjem. Borbu protiv ove opake bolesti počinje kemoradioterapijom, a nakon toga i sa 28 ciklusa zračenja, sve do kraja decembra prošle godine.

Daljnji protokol liječenja ne podnosi dobro i naredna preporuka doktora jeste hitna operacija karcinoma debelog crijeva za što je potrebno prikupiti 17.500 eura.

Velika podrška Edinu su njegova majka Meliha i supruga Samira, a snaga da pobijedi ovu tešku bolest su njegova dva sina, dragi dječaci Ahmed i Samir, kojima će biti velika podrška i oslonac u životu.

Pomozimo ovom 38-godišnjem čovjeku u nadi za ozdravljenjem, za što nam je potrebna podrška svih vas!

Pored poziva na broj 17045, donacije su moguće putem web platforme https://pomoziba.org/r/452 ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.