Pokrenut je Apel za 21-godišnjeg Aldina koji je nepokretan. Pozivom na broj 17046 donirate 2 KM. 

Pokrenut apel za Aldina koji je nepokretan: Pomozimo mu da ponovo prohoda
Foto: Pomozi.ba | Aldin Selimović

Aldinu Selimoviću iz dobojskog naselja Sjenina je 2014. godine dijagnosticirana mišićna distrofija donjih ekstremiteta. Tada je imao samo deset godina. Normalno i zdravo djetinjstvo je ostalo samo draga i tužna uspomena.

Iznenadna bolest zauvijek je promijenila Aldinov, ali i život njegove porodice. Ranije je pokušavao sa liječenjem u Banja Luci, Beogradu, išao na fizikalne terapije, ali pomaka nije bilo.

Ovom mladiću je dugo trebalo da nauči živjeti sa ovom teškom bolešću, a sada se pojavio tračak nade da bi ponovo mogao hodati. Za njegov 30-dnevni boravak i liječenje u jednoj od istanbulskih bonica potrebno je 24.000 eura.

Ta novčana sredstva su za Aldinovu porodicu ogromna i nedostižna, ali uz našu pomoć ovaj mladić ima šansu da ponovo prohoda.

Osim poziva na broj 17046, donacije se mogu vršiti i putem žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate. Za klijente Intesa Sanpaolo Banke omogućena je donacija putem m-Intesa mobilne aplikacije, jednokratno ili uz svaki nalog plaćanja.