Više lica je osumnjičeno za zloupotrebu položaja i pranje novca.

Uhapšen bivši direktor 'Sarajevo-šuma' Nermin Demirović
Foto: Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas bivšeg direktora "Sarajevo-šuma" Nermina Demirovića u nastavku akcije "Incitat", u kojoj je ranije privedeno više lica osumnjičenih za zloupotrebu položaja i pranje novca.

Portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić rekla je Srni da će tužilac nakon ispitivanja Demirovića odlučiti o daljim mjerama.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je ranije jednomjesečni pritvor načelniku opštine Trnovo Ibri Berilu, kao i Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću, dok su Edini Džigal izrečene mjere zabrane.

Milišić, Mulaosmanović i Džigal uhapšeni su 5. avgusta u akciji "Incitat" sprovedenoj na području Kantona Sarajevo zbog sumnje na zloupotrebu položaja i pranje novca, dok je Berilo lišen slobode u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Pripadnici SIPA-e su 5. avgusta putem komercijalnih banaka izvršili privremenu obustavu transakcija u različitim valutama i udjelu u jednom investicionom fondu u iznosu od 610.000 KM, te uhapsili ova četiri lica.

Postupajući u predmetu, pripadnici SIPA-e su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te dopunu izvještaja u okviru kojih su prijavljena četiri fizička i jedno pravno lice.