U Čapljini i Zvorniku oduzeto oružje s municijom
Foto: Tuzlanski.ba

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH oduzeli su automatsku pušku i pištolj s municijom 2.2.2017. godine.

Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, isteklih bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Čapljine. Vozilom je upravljao R.P. (1973.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Oružje je otkriveno ispod sjedala, a za pregled vozila korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji BiH donirao EXBS Program Vlade SAD-a. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Dan ranije, 1.2.2017. službenici Jedinice granične policije Zvornik otkrili su okvire za automatsko oružje s municijom i prigušivač zvuka prilikom kontrole bh. državljanina V.P. (1987.) i državljanina Republike Srbije B.P. (1965.), navedeno je iz Granične policije.

Kontrolirani su u graničnom pojasu na obali Zvorničkog jezera i pri tome B.P. zatekli u ronilačkom odijelu, dok su dijelovi oružja i municija bili pored vode, sakriveni u vreći. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, prema čijoj naredbi predmet je ustupljen Centru javne bezbjednosti Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. (Tuzlanski.ba)