Tuzla: Muškarac autom nasrnuo na grupu mladića nakon što su ga fizički napali
Foto: Tuzlanski.ba

Policijskoj upravi Tuzla sinoć oko 20:35 sati od strane od strane NN građanina prijavljeno kako je u ulici Branilaca Tuzle MZ Bukinje došlo do fizičkog obračuna u kojem je učestvovalo više osoba.

Naime, kako je za Tuzlanski.ba potvrđeno u Upravi policije MUP-a TK nakon verbalne prepirke grupa mladića inicijala A.D. rođen 1994 god., M.DŽ. rođen 1988 god., A.Ć. rođen 1978 god., A.Š. rođen 1990 god, D.B. rođen 1990 god., i A.K. rođen 1998 god. svi iz Tuzle nakon verbalne prepirke fizički su nasrnuli na muškarca M.O. rođenog 1954. godine pri čemu su oštetili i njegovo putničko motorno vozilo marke Opel Corsa.

Naime, kako saznajemo vozač automobila "Opel" čiji su inicijali M.O. zaustavio se pored igrališta u Bukinju nakon čega se verbalno sukubio sa grupom mladića dok je u ruci držao metalnu šipku.

Nakon toga 66-godišnji muškarac vožnjom unazad ostvario je kontakt sa grupm mladića koji su kasnije potražili pomoć u UKC-u Tuzla. Također, i sam vozač se javio ljekarima UKC-a Tuzla zbog povreda koje su mu nanesene u ovom događaju.

Kako nam je saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK dežurni ljekar Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla nije se još uvijek izjasnio o stepenu povreda za tri osobe (M.O., A.Š., i D.B.) dok je se dežurni ljekar Klinike za ortopediju UKC-a Tuzla za tri osobe (A.D., M.Dž. i A.K) izjansio kako se radi o lakšim tjelesnim povredama.

O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Sve daljnje mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog slučaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla kao i policijski službenici PS Zapad.

Kako naknadno saznajemo iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv svih osobe koje su učestvovale u ovom nemilom incidentu će biti podnešene prijave, a također će snostiti posljedice zbog nepridržavanja zabrane kretanja nakon 20:00 sati. (Tuzlanski.ba | Foto: Ilustracija)