Izgradnja još jednog velikog retail parka u Bosni i Hercegovini bliži se kraju, i on bi uskoro trebao biti otvoren.

Uskoro se otvara jedan od najvećih retail parkova u BiH
Foto: YouTube Screenshot | Radovi pri kraju

Riječ je o velikom jednom od najvećih retail, odnosno prodajnih centara u BiH koji je nazvan Doboj City Park, piše BiznisInfo.ba. Očekuje se da ovdje budu otvorene prodavnice brojnih poznatih brendova.

On je dio mreža retail parkova koji niču širom naše države, a u vlasništvu kompanije iz Bijeljine City Mall. Prvi veliki retail park otvoren je u Brčko distriktu. “Brčko City Park” otvoren je na 30.000 m2 – a tom prilikom investitor je najavio ulaganja u gradnju sličnih retail parkova u još tri grada – Zvorniku, Doboju i Istočnom Sarajevu.

U međuvremenu je počela gradnja dva centra, i to u Zvorniku i Doboju. Retail park u Zvorniku u međuvremenu je završen i otvoren, a gradnja onog u Doboju se privodi kraju.

Još nije jasno kada će početi gradnja retail parka u Istočnom Sarajevu.

Ko stoji iza kompanije

Vlasnici firme “City Mall” Bijeljina su Dragan Stanojlović i firma “Sloboprom's” iz Brčkog, u podjednakom iznosu. Vlasnik firme “Sloboprom's Brčko” je firma “Sloboprom” Lončari, čiji je, pak, vlasnik Slobodan Ćurčić.

“Sloboprom” sam za sebe ima nekoliko tržnih centara i hotela u RS-u i Brčko distriktu. Osim toga, ova firma je trgovački lider u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo.