Tuzla: 71-godišnjak čekićem uposlenici PIO-a nanio teške tjelesne povrede
Foto: Tuzlanski.ba

Danas u Tuzli oko 13:30 sati 71-godišnji muškarac čiji su inicijali Đ.V. čekićem je napao zaposlenicu administrativne službe penzijsko-invalidskog osiguranja.

Na mjestu događaja povrijeđenoj zaposlenici prvu pomoć pružila je Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla nakon čega je sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Ona je sa Klinike za hirurgiju hitno upućena na Kliniku za ortopediju, nakon čega i na Kliniku za neurohirurgiju. Kako saznajemo zaposlenica PIO-a zadobila je povrede po rukama i glavi, a ljekari su konstatovali teške tjelesne povrede.

Đ.V. je nakon ovog događaja sačekao službenike policije i nije pružao otpor prilikom lišavanja slobode, priveden je u službene policijske prostorije gdje je saslušan i zadržan u pritvoru.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici OKP PU Tuzla.

Za sada nisu zvanično poznati motivi ovog napada.

Međutim, kako Tuzlanski.ba nezvančno saznaje sukob muškarca i zaposlenice administrativne službe penzijsko-invalidskog osiguranja u Tuzli datira još od prije šest godina zbog nezadovoljstva stranke u postupku ostvarivanja prava na penziju. (Tuzlanski.ba)