Svjedok tužilaštva Dejan Pavić snimao kako Aljukić i Kurtić od njega uzimaju mito (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Pred Općinskim sudom u Tuzli nastavljeno je suđenje bivšem komesaru MUP-a TK Samiru Aljukiću i policajcu policijske stanice istok, Adnanu Đuloviću, zbog zloupotrebe položaja, korupcije i primanja mita. 

Dejan Pavić jedan je od najvažnijih svjedoka tužilaštva protiv bivšeg komesara MUP-a TK Samira Aljukića i policajca Adnana Đulovića. Pavić je snimio kako Aljukić i Jasmin Kurtić bivši zamjenik komandira specijalne policije od njega uzimaju mito da ne bi zbog tehničke neispravnosti vozila poslali zakonom predviđenu kaznu od 1.000 KM jednom privatnom preduzeću.

[embed]http://www.federalna.ba/files/002015/Oktobar/19.10.2015/19_10_federacija.mp4[/embed]

Video prilog možete pogledati od 6:50 

“Ja sam nazvao Zorana i rekao mu da se može nešto napraviti, pošto mi je Kurta rekao da mu trebam dati 300 maraka i da će taj slučaj biti završen. I Zoran je nazvao direktora Perutnine, da se ide tim putem,da se ljudi počaste”, rekao je Dejan Pavić.

“Počeo mi je pričati tu priču da je njega i šefa neko uzeo na zub, da mu pakuju kako valjda ne bi bio komesar i da ćemo morati vratiti novac“, dodao je Pavić.

Odbrana je pokušala diskreditovati ovog svjedoka tvrdnjama, da je snimanje bilo neovlašteno, te da je i sam Pavić na taj način počinio počinio krivično djelo. (Federalna.ba | Tuzlanski.ba)