Tridesetosmogodišnji muškarac u Tuzli uhapšen je jučer nakon što je u naselju Paša Bunar zapalio putnički automobil marke "Golf 5". 

Policija uhapsila 38-godišnjaka u Tuzli: Zapalio putnički automobil i skrivao drogu
Foto: Ilustracija | Policijski službenici MUP-a TK vrše uviđajne radnje

Putnički automobil je zapaljen 26. jula kada je i slučaj prijavljen policiji, a jučer su pripadnici Uprave policije MUP-a TK došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu navedenog krivičnog djela, a radi se o Ž.B., rođenom 1986. godine iz Tuzle.

"Muškarcu inicijala Ž.B. je oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega je uz Izvještaj, dana 14.8.2024. godine predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Oštećenje tuđe stvari", saopštili su iz MUP-a TK.

Također, daljnjim radom na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela, a na osnovu Naredbe Općinskog suda Tuzla izvršen je pretres stana koji koristi Ž.B. kojom prilikom je pronađeno 40 manjih pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a koja je privremeno oduzeta radi vještačenja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz.