Policija nije vjerovala uhapšenom da je zaražen, ispostavilo se kasnije da govori istinu
Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj muškarac uhapšen je jučer po prijavi da pokušava iznuditi određene sume novca od jednog Sarajlije, ali kada su ga polijaci okružili, tvrdio je da je zaražen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe zbog iznude u sarajevskoj opštini Centar, ali je tokom hapšenja jedan od njih tvrdio da je zaražen koronavirusom, što se kasnije uspostavilo i tačno, saznaje Dnevni avaz.

Ovaj muškarac uhapšen je jučer po prijavi da pokušava iznuditi određene sume novca od jednog Sarajlije, ali kada su ga polijaci okružili, tvrdio je da je zaražen.

Nakon što je uhapšen, utvrđeno je da je ova osoba, ipak, dobila rješenje o samoizolaciji koje nije ni poštovala. Provjerama i testiranjem utvrđeno je da je pozitivan na Kovid-19.

Ova nevjerovatna situacija dovela je u opasnost pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo, koji su ga uhapsili i svi se nalaze u izolaciji.

Izvor iz Uprave policije rekao je da je ovo samo dokaz čime se sve policajci susreću na terenu, a u početku su mislili da ova osoba želi da izbjegne hapšenje i da laže da je zaražena.

“Policajci su sada u izolaciji, a uhapšeni pritvoren. Drugi muškarac koji je bio s njim nije zaražen”, rekao je ovaj izvor.