U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno osam saobraćajnih nesreća, jedna osoba je teško povrijeđena, a jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede.

Osam saobraćajnih nesreća na području TK: Jedna osoba teško povrijeđena
Foto: Ilustracija

Jučer se oko 10 sati u mjestu Stanić Rijeka, općina Doboj Istok, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestovala dva vozila, a u kojoj je 45-godišnjakinja inicijala B.S. zadobila teške tjelesne povrede.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi, B.S. je zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla", saopštili su iz MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne radnje preduzeli su policijski službenici PU Gračanica/PS Doboj Istok.

U ostalih sedam saobraćajnih nesreća koje su se desile u Tuzli, Gračanici i Kladnju, jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede. Pričinjena je i materijalna šteta.

"Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu", navedeno je iz BIHAMK-a.