Policija kod Prijedorčanina pronašla vojno naoružanje
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija,  lišili slobode lice inicijala N.S.(1959) iz Prijedora, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

"S tim u vezi, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice. Policijski službenici su prilikom pretresa pronašli i oduzeli tri puške- dvije automatske i jednu poluautomatsku, tri mine, 1011 komada metaka različite vrste i kalibra, jedno barutno punjenje za minobacač i više komada okvira", navode iz CJB Prijedor.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ protiv navedenog lica. (Tuzlanski.ba)