U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno osam saobraćajnih nesreća, u kojima su u tri saobraćajne nesreće četiri osobe povrijeđene, od toga dvije sa težim tjelesnim povredama. 

Osam saobraćajnih nesreća u TK: Dvije osobe teško povrijeđene, 24-godišnjakinja zadržana u UKC-u
Foto: Ilustracija

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12 sati, u Ulici Bosanska u mjestu Klokotnica, općina Doboj Istok, 63-godišnji muškarac, pao je sa mopeda i zadobio teške tjelesne povrede. 

''U navedenoj saobraćajnoj nesreći, M.M. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je zadržan na daljem liječenju'', saopštili su iz MUP-a TK. 

U Tuzli se sinoć oko 23 sata dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko vozilo "Seat" kojim je upravljala A.H., rođena 2000. godine iz Živinica i putničko vozilo "Škoda" kojim je upravljala A.Š., rođena 2002. godine iz Živinica.

''U saobraćajnoj nesreći, 24-godišnja A.H. zadobila je teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zadržana na liječenju, dok je 22-godišnja A.Š. zadobila lakše tjelesne povrede'', naveli su iz MUP-a. 

"Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu", navedeno je iz BIHAMK-a.

Vezani članak Nova nesreća na bh. cestama: Zbog sudara obustavljen saobraćaj na putu Maglaj-Kosova