Ni oduzimanje skupocjenog "BMW-a X6" nije opametilo vozača iz Tuzle. Policija mu ponovo oduzela auomobil
Foto: Tuzlanski.ba

Od Rifeta A. (40) iz Tuzle prije nekoliko dana je zbog niza saobraćajnih kazni oduzet BMW X6, dok mu je dobojska policija u srijedu oduzela i fiata.

Podsjećamo, prije nekoliko dana mu je oduzet ovaj skupocjeni automobil jer ga je vozio pijan, a utvrđeno je da je na ime kazni dužan 2.000 KM.

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da su u srijedu u Poljicama kod Doboja od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja oduzet fiat, dok mu je 14. januara oduzet BMW X6.

"Ove aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu na području PU Doboj sa ciljem kako bi se stanje bezbjednosti iz oblasti saobraćaja podiglo na još viši nivo", navode iz policije.

Vezano | Vozaču BMW-a iz Tuzle oduzet automobil, upravljao vozilom pijan i bez dozvole

Za pet dana u Doboju oduzeta tri putnička automobila

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.01.2023. godine,od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja oduzeli su putnički automobil marke „Mitsubishi”.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, redovnim praćenjem video-nadzora uočili su da je lice inicijala A.V. iz Doboja u kraćem vremenskom periodu na području grada Doboja počinilo više prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Izvršenom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je da isto ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 4.487,20 KM.

Protiv navedenog lica će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.