Još jedan slučaj nasilja u BiH: Muškarac partnerici nanio ubodne rane nožem
Foto: Ilustracija

Novi slučaj nasilja zabilježen je u Vitezu gdje je muškarac svojoj nevjenčanoj supruzi nanio pet ubodnih rana nožem.

"Dana 14.06.2024. godine, u 19 sati i 35 minuta, u Policijsku stanicu Vitez putem telefona se obratio muškarac inicijala H. D. prijavio da je u porodičnoj kući u mjestu Lupac, općina Vitez, njegova 25 - godišnja bratična inicijala E. D. , ubodena nožem u vrat od  strane njenog nevjenčanog supruga Halida B., te da istu voze do Doma zdravlja Vitez", navedeno je u izvještaju MUP-a SBK.

Osumnjičenog je policija pronašla i uhapsila u 20 sati. Utvrđeno je da je bio u alkoholiziranom stanju uz prisustvo alkholola u organizmu od 0,18 promila. Priveden je u prostorije Policijske stanice Vitez.

Vezano | Poražavajući podaci: Povećan broj krivičnih djela nasilja u porodici u TK

Nasilje nad ženama predstavlja ozbiljan sveprisutniji društveni problem u Bosni i Hercegovini. Ovaj problem ima duboke korijene u društvenim, kulturnim i ekonomskim strukturama i manifestuje se kroz različite oblike nasilja, uključujući fizičko, psihičko, seksualno, ekonomsko nasilje ili socijalno nasilje.

Za sve one koji prolaze kroz bilo koji navedeni oblik nasilja i žele pomoć, besplatna SOS linija dostupna je na broj 1265.