Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno.

Temperature u 07.00 sati: Bihać - 9 stepeni, Kupres - 7, Banja Luka, Ivan-sedlo i Sanski Most - 5, Bjelašnica, Gradačac i Sokolac - 4, Bugojno, Doboj, Jajce, Livno i Tuzla - 3, Sarajevo i Srebrenica - 2, Zenica i Zvornik - 1, Mostar i Trebinje 3 stepena.

[caption id="attachment_113231" align="alignright" width="300"]Upozorenje na vrijeme: Tuzla Upozorenje na vrijeme: Tuzla[/caption]

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 7 hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuje snijeg. Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar prije podne slab, a u drugoj polovini dana umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između - 4 i 2 stepena, na jugu Hercegovine do 9.

U Sarajevu oblačno, sredinom dana se očekuje snijeg. Najviša temperatura do 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Zahlađenje praćeno povremenim padavinama nepovoljno će djelovati na opštu sliku, osobito u unutrašnjosti.

Većina ljudi će biti lošijeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati s aktivnostima.

Usljed sjevernog strujanja osjet hladnoće dodatno će se pojačati, stoga je neophodno povesti računa o primjerenom odijevanju.

Na jugu toplije, uz djelimično tmurno vrijeme i buru koja će praviti probleme osjetljivim osobama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Tuzlanski.ba)

pokit_8e8a773dbf9524b9c37c127d50ec4d26