U BiH jutros pretežno oblačno, poslijepodne lokalni pljuskovi
Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 8, Sanski Most i Sokolac 10, Bihać, Drvar, Ivan-sedlo i Prijedor 11, Banja Luka, Bugojno i Livno 12, Sarajevo i Tuzla 13, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Zenica i Zvornik 14, Grude, Široki Brijeg i Stolac 17, Trebinje 18, Mostar 20 i Neum 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

U BiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi i slaba grmljavina u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 19 i 24, a na jugu BiH do 29 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bioprognoza - Više svježine povoljno će djelovati na većinu populacije

Biometeorološke prilike za četvrtak su povoljne.

Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslijepodne. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Moguće je da kratkotrajni lokalni pljusak mjestimično pokvari ugođaj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.