Tuzla: Braća Kamber sa 3 KM, krenula snimanje dokumentarca o Slobodi (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Tuzlaci, svi navijači i ljubitelji FK Sloboda, uskoro će imati priliku pogledati dokumentarni film o Slobodi koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem juna.

Naime, dva brata, Mirza i Haris Kamber došli su na ideju da snime dokumentarni film koji se tiče ljubavi navijača prema fudbalskom klubu Sloboda.

Radnja filma se odvija na dan utakmice, jedne od odlučujućih utakmica za ulazak FK Sloboda u viši rang takmičenja protiv Jedinstva iz Bihaća. U filmu glavne uloge tumače 3 mladića, koja se nakon što svako ispuni svoje svakodnevne obaveze sastaju na stadionu Tušanj i tada nastaje čarolija koja je poznata samo najvatrenijim navijačima, koji sa svojim klubom zajedno na terenu prolaze kroz sve one lijepe i teške momente dok se bori za povratak u Premijer ligu.

Dokumentarni film ''Jedan grad, jedna ljubav'' trenutno se nalazi u fazi montaže. Važno je napomenuti da u čitavom projektu učestvuje grupa od oko 20-ak prijatelja od kojih se svi prvi puta susreću sa jednim ovakvim zahtjevnim zadatkom.

Producent Haris Kamber istakao je da su on i brat bukvalno sa 3 KM u džepu krenuli sa realizacijom ove ideje, ali su na svu sreću naišli na podršku mnogih ljubitelja FK Sloboda koji su na simbolične načine dali svoj doprinos tako da će Tuzla, Tuzlaci i svi ljubitelji FK Slobode dobiti na poklon jedan kvalitetan dokumentarni film koji će na neki način čuvati neke od historijskih momenata FK Sloboda.

Također cilj filma je između ostalog da ukaže i na to da navijači nisu huligani kao i da je Tuzla grad gdje su uvijek u slozi živjeli svi narodi, bez obzira na vjeru i naciju koje u ovom slučaju spaja FK Sloboda. (Tuzlanski.ba)