Tiktoker iz Azije nedavno je posjetio Sarajevo, a na svom profilu podijelio je sve utiske te otkrio šta ga je najviše iznenadilo. 

Turista iz Azije iznenađen vožnjom taksijem u Sarajevu: Kao da sam u policijskom autu
Foto: TikTok | U posjeti Sarajevu

Istaknuo je da je Bosna i Hercegovina najpodcjenjenija država u Evropi i da se iznenadio što gotovo svi znaju engleski jezik.  

Ono što je na njega ostavilo najveći utisak jeste vožnja taksijem u Sarajevu. Nije vjerovao kakav glasan zvuk u taksiju vlada. 

"Nikad ne podcjenjuj kišu u Sarajevu, pokušao sam ostati suh. Ali nešto se stvarno zabavno i iznenađujuće događa. Taksi ima 'satelitski' uređaj i mogu čuti nasumične ljudske glasove koji pričaju vrlo glasno. Je li ovo normalno ovdje? Ozbiljno, kao da sam u policijskom autu. Zvuk s radija je tako glasan, ali je tako zabavno. Je li itko doživio ovo? Imaju li svi taksisti ovako glasan 'satelitski' uređaj?" pitao je.

@darlamichanceux Can someone plss tell me if there is an like app like #uber or #bolt in Sarajevo?? #heavyrain #sarajevo #rain #bosniaandherzegovina #sarajevotiktok #balkantiktok #bosnian #fyp #taxi #CapCut #kiša #taksi ♬ original sound - Chanceux 🍀

Dodao je kako mu je ovo vožnja za pamćenje. Vozio se tramvajem, jeo burek, pio bosansku kafu, te čak otišao i na frizuru. Svaki svoj doživljaj podijelio je u videima. 

Nažalost, ostao je razočaran frizurom jer nije ispala onakva kakvu je očekivao. 

@darlamichanceux Replying to @Amčo90⚜️🇧🇦 Not the lawn Mower sound in the background 💀💀💀 #haircutgonewrong #badhaircut #uglyhaircut #haircut #asianhair #bosnia #bosnian #bosniantiktok #bosna_i_hercegovina #fyp #balkan #balkantiktok #sarajevo ♬ original sound - Chanceux 🍀

Probao je bosanski burek i ajran, pokazao kako izgleda bosanska kafa te kako se pije i brojne druge Sarajevske znamenitosti i zanimljivosti, ali ipak najviše će pamtiti vožnju taksijem.