Foto: Tuzlanski.ba

Veliku radost izaziva sve veće prisustvo navijača na Tušnju, a u Klubu su svi posebno sretni kada na tribinama vide navijače koji već pune tri decenije bodre Crveno-crne na svim sportskim borilištima kako u našem gradu tako i na gostovanjima širom BiH.

Ovdje prije svega mislimo na osnivače popularne navijačke skupine Fukare, odnosno "Staru gardu", koja uvijek tu uz svoj voljeni klub.

Sada već daleke 1987. godine u gradu soli je formirana navijačka grupa "Red - black killers" koja je vrlo brzo promijenila ime u dobro poznato "Fukare". Osnivači tifo scene u gradu soli bili su: Asim, Suljo, Ćiro, Kareli, Jasko, Erka, Midža, Brzi, Džani, Hido, Miki,Ćejma, Miko, Goran...

slana-garda

Uoči utakmice protiv Orašja na Tušnju, u Cafe-Baru "Arena" koji se nalazi u strogom centru grada ul. Kazan Mahala, okupila se vjerna ekipa najiskusnijih navijača. U ugodnom druženju prisjetili su se onih najvjernijih tifoza našeg kluba koji nažalost više nisu sa nama: Jasmina Muhića, Azura Jogunčića, Damira Šeherca - Šehija, Samira Tinjića...

Stara grada se prisjetila nekadašnjih vremena, evocirala uspomene na navijačke podvige i avanture širom bivše države. Naravno, Crveno-crnima su poželjeli sporsku sreću i povratak u Premijer ligu BiH, te obećali gromoglasnu podršku sa tušanjskih tribina! - Jedna je Stara garda!

Podsjedimo da su članovi Stare garde u proteklom periodu uspješno pokrenuli i realizovali nih zhumanitarnih akcija za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. (Foto: Faruk Frky Begtasagić)