S obzirom na to da je vikend pred vratima, očekivan je značajno frekventniji saobraćaj u odnosu na dane tokom radnog dijela sedmice. 

Stanje na cestama: Očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno na graničnim prijelazima
Foto: Ilustracija

''Mnogi će u popodnevnim satima krenuti na put, a posebno pojačanu frekvenciju saobraćaja očekujemo na putnom pravcu Sarajevo-Mostar, kao i na graničnim prelazima koji gravitiraju prema Jadranu'', naveli su iz BIHAMK-a.

Korisna informacija je da se petkom u podne isključuje semafor u centru Konjica, što bi moglo umanjiti inače kilometarske kolone u ovom gradu.

''Molimo sve učesnike u saobraćaju da svoje kretanje prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Za motocikliste i bicikliste također savjet da koriste zaštitnu opremu'', saopšteno je iz BIHAMK-a. 

I danas će u vremenu od 7 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Kiseljak-Kreševo (na dionici Kiseljak-Stanića Krivina). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Kreševo-Han Ivica-Lepenica.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomsilavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.