Prve godine poslovanja za brojne poslovne i privredne subjekte mogu biti izazovne.

'Siguran start' za snažniju privredu: Tuzla ulaže 335 hiljada KM u nove obrte
Foto: Grad Tuzla | Potpora početnicima

Nedostatak finansijskih sredstava da se ostvari ono što je neophodno i što se zamisli je jedna od najvećih početničkih poteškoća. U okviru projekta "Siguran start" U Tuzli su jučer potpisani ugovori sa korisnicima kojim će im biti pružena novčana podrška u prvim godinama poslovanja.

Ugovori su potpisani sa ukupno 205 obrtnika, a novčana podrška će obezbijediti dovoljno sredstava za prvu i drugu godinu njihovog rada. Sredstva su raspoređena na 93 korisnika koji su svoju djelatnost registrovali u 2023. godini, te na 112 korisnika koji su registrovali djelatnost u 2024. godini.

Ovim je ukupno podržano 205 obrtnika, a ukupan iznos koji je izdvojen u ove svrhe iz Budžeta Grada Tuzla iznosi 335 hiljada KM.

”Ove godine smo kroz projekat “Siguran start” podržali 205 obrtnika u prvoj i drugoj godini rada, čime još jednom potvrđujemo opredijeljenost Gradske uprave da smo partneri novoregistrovanim obrtima. Važno je naglasiti da nije neizvjesna samo prva godina poslovanja, već i druga, zbog čega smo prije dvije godine promijenili pravilnik i proširili podršku i na privredne subjekte u drugoj godini rada. Naš cilj je da zajedno prevaziđemo izazove početka poslovanja i izgradimo snažniju privredu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine", kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Kroz projekat “Siguran start” Grad Tuzla nastavlja pružati podršku obrtnicima u cilju stvaranja novih radnih mjesta, povećanja proizvodnje i jačanja ekonomskog razvoja lokalne zajednice.