SDP Tuzla: Vlada TK svojim neradom ugrožava zdravlje građana TK
Foto: Tuzlanski.ba

Hitna sjednica Skupštine TK koju je zakazalo 12 poslanika (SDP, SBiH, nezavisni poslanik) vezano za rješavanje pitanja štrajka i otkaza doktora medicine i stomatologije, pokazala je svu nesposobnost i bahatost Vlade TK (PDA i SBB).

Problemi koji traju od perioda prethodne vlade (SDA, SBB) rezultirali su ponižavanjem i neuvažavanjem doktora medicine i stomatologije do te mjere da su morali zaprijetiti masovnim otkazima. Ni aktuelna Vlada nije imala osjećaja za taj problem dok nismo zakazali hitnu sjednicu Skupštine TK.

Kada su vladajući napokon shvatili da postoji problem koji se mora riješiti, na sve moguće načine su pokušali svoju krivicu prebaciti na druge. Po njima su svi bili krivi izuzev njih koji su nadležni da rješavaju pitanja koja su kompletan zdravstveni sistem dovela pred kolaps. Na sjednici Skupštine se pokazalo ko je čitavo vrijeme politizirao navedeni problem i ko je opstruirao rješenje istog, a to je Vlada TK.

Rješenje do kojeg smo došli na sjednici Skupštine moglo se postići već na prvim pregovorima sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije, ali Vlada je očigledno željela pokazati ko je "glavni", "ko se pita" i koje su granice izdržljivosti građana TK i doktora.

Isto tako slavodobitne izjave vladajućih kako su problem riješili, pokazuje svu bahatost vladajuće strukture u TK (PDA, SBB).

Vlada TK je i na ovom problemu pokazala koliko se uistinu brinu o građanima TK jer da nije bilo navedene sjednice Skupštine TK, ko zna koliko još građana TK ne bi dobilo adekvatnu ili nikakvu zdravstvenu zaštitu.

Spremni smo i ubuduće reagovati na sve demokratske načine kako bismo nadležne natjerali da rade svoj posao.
Pozivamo Vladu TK da radi u interesu građana TK, a ne u interesu pojedinaca ili u predizborne svrhe, navodi se u saopćenju KO SDP-a Tuzla.