Sanacija puteva u Tuzli krajem marta
Foto: Tuzlanski.ba

Iako su još uvijek nepovoljni zimski uslovi Služba za komunalne poslove Grada Tuzla radi na interventnim sanacijama udarnih rupa na asfaltu, nastalih u većini slučajeva uslijed niskih temperatura i prevelike količine vode. Pravi radovi se očekuju krajem marta odnosno početkom aprila.

Kao i svake godine Služba za komunalne poslove u skladu sa finansijskim mogućnostima i predviđenim iznosima u Budžetu pravi raspored ulaganja, konkstrukcije i sanacije javnih gradskih prometnica i lokalnih puteva. Svake godine početkom proljeća počinju radovi na sanaciji ali i rekonstrukciji puteva na području grada.

sjenjak-rupe3 (2)„Na našim saobraćajnicama pojavljuju se udarne rupe. Naravno znamo iz kojih razloga, uglavnom je zimski period najčešći kada se to desi, obično po uklanjanju snijega mi još uvijek nismo u mogućnosti da koristimo asfalt za punjenje rupa jer nijedna od asfaltnih baza nije još počela sa radom.“, izjavio je Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove Grada Tuzla.

Služba za komunalne poslove Grada Tuzla trenutno radi sa određenim vrstama asfalta koji su prilagođeni zimskim uslovima. Pri tome se saniraju udarne rupe koje su nastale usljed velikog habanja asfalta, kao što su one koje svake godinu nastanu na najprometnijim saobraćajnicama poput one kod Higijene, na Sjenjaku, Brčanskoj Malti ili kod stadiona Tušanj.

IMG_9318„Može se već vidjeti da je ova udarna rupa kod Higijene već završena, isto tako i ova na skretanju prema Sjenjaku. Već radimo na tome da sve one koje smo mi uočili i one koje dobijemo kao sugestiju od našig sugrađana ali i Vas, daćemo u narednom periodu zatvoriti.“, istakao je Kurević.

Da bi počeli radovi na sanaciji i izgradnji puteva potrebno je ispuniti dva uslova, tehnički i zakonski, te kao takvi moraju se poštovati, stoga je najbolji period godine za početak izvođenja radova naputevima upravo od aprila do oktobra. Putem savjeta i sekretara mjesnih zajednica građani Tuzle mogu evidentirati sve potrebne sanacije na putevima, kao i na broj telefona Službe za komunalne poslove Grada Tuzla.

(RTV SLON)