Projekat, vrijedan oko 300 000 konvertibilnih maraka, finansiran je iz Budžeta Grada Tuzle, a obuhvatio je sanaciju putne površine u dužini od 1.200 metara.

Sanacija od značaja za lokalno stanovništvo: Završen put prema Tetimi u Gornjoj Tuzli
Foto: Grad Tuzla | Ulica Uzeira Mehičića

Gornja Tuzla je bogatija za još jedan važan infrastrukturni projekat. Naime, završen je put prema Tetimi, što predstavlja značajan korak naprijed za lokalnu zajednicu.

Osim same sanacije puta, izvršeno je i uređenje bankina te čišćenje kanala, što je omogućilo kvalitetnije i sigurnije uvjete za asfaltiranje.

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, naglasio je važnost ovog projekta za mještane Gornje Tuzle, ističući da će novi put unaprijediti kvalitetu života.

"Prije nekoliko godina, ovo područje je bilo pogođeno klizištem koje smo uspješno sanirali, stvarajući time preduslove za daljnji razvoj infrastrukture. Evidentan je veliki broj kuća i domaćinstava u ovom dijelu Gornje Tuzle, što dodatno naglašava značaj realizacije ovog projekta," izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Poboljšanje putne infrastrukture u Gornjoj Tuzli od velikog je značaja za lokalno stanovništvo, koje će sada imati bržu i sigurniju povezanost sa okolnim mjestima. 

''Put će sigurno unaprijediti kvalitetu života, poboljšati komunikaciju i povećati sigurnost saobraćaja,” dodao je gradonačelnik Lugavić.