Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon današnjeg incidenta Nenada Nešića. 

Ramo Isak: Nešić nije znao šta su radari, mislio je da su to kućišta za golubove
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak na sarakastičan način komentarisao je današnji incident u kojem je učestvovalo službeno vozilo ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.  

Isak je u svom komentaru rekao da je "Nešić čovjek koji je naučio voziti se nekvalitetnim putevima gdje su vozači prinuđeni, zbog vlastite sigurnosti, voziti sporije".

"Za to su naravno krive vlasti u bh. entitetu RS koje ne investiraju u putnu infrastrukturu. Što je naravno žalosno i čemu se ne trebamo radovati jer je bh. entitet RS naša zemlja", rekao je Isak.

Prema Isakovim riječima, upravo zbog takvih navika Nešiću se vožnja u njegovom glavnom gradu Sarajevu čini prebrzom.

Vezani članak Vozač u Sarajevu pokušao preteći automobil Nešića: Iz Ministarstva tvrde da je to bio napad na njega

"Čuo sam priču kako je Nešić jednom prilikom panično urlao 'ubistvo, ubistvo, upomoć' kada je vozilo na semaforu stalo u traku do njegove. Sva sreća uspjeli su ga smiriti i objasniti mu da ga niko ne želi ubiti već da jednostavno u Sarajevu postoje četiri saobraćajne traka namijenjene vožnji u istom smjeru.

I to nije ništa, za radare je mislio da su kućišta za golubove, a za SPARTA kamere da su uređaji koji radioaktivno zrače funkcionere SNSD-a i DNS-a kada dolaze na posao u Sarajevo", dodao je Isak.