Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. 

Radovi na putevima širom BiH: Provjerite uslove prije vožnje
Foto: Ilustracija

Danas su, u vremenu od 08 do 16 sati, planirani radovi na redovnom održavanju dionice magistralnog puta M-17 Brankovići-Maglaj. Na mjestima izvođenja radova saobraćat će se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

''Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Ukoliko putujete na dužim relacijama pravite češće pauze. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise'', saopštili su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.