17:55 - Nakon više sati borbe sa vatrom, požar koji je nastao u sali građevinsko-geodetske škole u Tuzli zvanično je ugašen oko 17:20, potvrđeno je za Tuzlanski.ba u PVB Tuzla. ''Naši vatrogasci su uspjeli sačuvati glavni dio sale da je ne zahvati vatra. Tako da je samo prednji dio izgorio, gdje se nalaze svlačionice i sportski rekviziti. Više podataka o tome kako je nastao požar utvrdit će pripadnici MUP-a TK koji rade na uviđaju'' - kazao je za Tuzlanski.ba dežurni operativni u PVB Tuzla.

17:06 - Vatrogasne ekipe još uvijek su na terenu i požar u sali građevinsko-geodetske škole još uvijek nije ugašen, potvrdio je to za Tuzlanski.ba, dežurni operativni tehničar u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Tuzla. ''U pitanju je montažni objekat i svako malo se pojavljuje nova vatra. Za sada nema više informacija. Stambeni objekti koji se nalaze u neposrednoj blizini škole nisu ugroženi. Naše ekipe su još uvijek na terenu'' - rečeno nam je iz PVB Tuzla.

16:10 - Vatrogasci još uvijek gase vatru koja bukti u sali tuzlanske građevinsko-geodetske škole. Prema do sada poznatim informacijama, požar se aktivirao u prvom dijelu sale, u kojem se nalazi svlačionica i dio sa sportskom opremom i rekvizitima i još uvijek se nije proširio na ostali dio sale. Vatrogasna kola se samo smjenjuju sa vodom. Još uvijek požar zvanično nije stavljen pod kontrolu.

Danas oko 14:30 sati izbio je požar u unutrašnjosti fiskullturne sale građevinsko-geodetske škole u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

Uzrok požara za sada nije poznat, pripadnici profesionalne Vatrogasne brigade Tuzla na licu mjesta lokalizuju vatru sa ukupno četiri vozila. U salu je teško ući, unutra se čuju i eksplozije koje uzrokuje vatrena stihija.

Prema nezvaničnim informacijama povrijeđenih u požaru nema, obzirom da je vrijeme raspusta u školi nije bilo učenika, unutar objekta nalazili su se samo zaposlenici ustanove, koji su na vrijeme napustili objekat.

Ali, kako saznajemo, prije samog požara na nekih 10-ak minuta, jedna od spremačica nalazila se u sali, te je nakon njenog odlaska kroz par minuta buknuo požar. Na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

Mještani naselja čije se kuće nalaze uz samu školu zabrinuti su zbog požara jer vatra prijeti i njihovim domovima.

(Tuzlanski.ba)