Dvadesetdvogodišnjem Ajdinu Muharemoviću određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog napada na maloljetnike u Mostaru. 

Određen pritvor 22-godišnjaku iz Mostara zbog napada na maloljetnike
Foto: Arhiva | Tužilaštvo HNK

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a po rješenju Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, prema osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću, 22-godišnjaku iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao saučesnik počinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje“.

''Naime, Ajdin Muharemović se sumnjiči da je dana 01.09.2024. godine, oko 23,00 sata u Mostaru, u ulici dr. Ante Starčevića, upravljajući vlastitim vozilom VW Polo, u kojem vozilu su se nalazile još četiri muške osobe, zaustavio svoje vozilo, dok su se u to vrijeme trotoarom kretale dvije malodobe osobe, da bi potom osumnjičeni zajedno sa četiri muške osobe izašao iz vozila, te su bez povoda, odmah, fizički nasrnuli na oštećene, udarajući ih šakama i nogama po tijelu, a od kojih udaraca su oštećeni pali na tlo i tom prilikom zadobili lake tjelesne povrede, dok su napadači uslijed reagiranja prolaznika prekinuli napad i vozilom se udaljili u pravcu hotela „Ero“'', saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću  odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.   

Tužilaštvo u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju identifikacije drugih saučesnika i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.