Medžlis IZ Tuzla: Obilježavanje godišnjice rođenja Poslanika Muhameda
Foto: Tuzlanski.ba

Medžlis Islamske zajednice Tuzla do kraja mjeseca organizirat će niz manifestacija povodom obilježavanja godišnjice rođenja Poslanika Muhameda a.s. Centralna mevludska svečanost najavljena je za 11. decembar u tuzlanskoj džamiji Kralja Abdulaha, javlja Anadolu Agency (AA).

˝Sa nedjeljom, 11. decembra, u vrijeme akšam-namaza nastupa 12. rebiul-evvel, datum po hidžretskom kalendaru kada je rođen Muhamed a.s. Predavač će biti dr. Mevlud Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. U ovom mevludskom mjesecu održat ćemo veliki broj manifestacija, različitih predavanja, promocija i posjeta˝, rekao je hafiz Ahmed ef. Huskanović, predsjednik Medžlisa IZ Tuzla.

Efendija Huskanović također je pozvao sve džematlije da posjete brojne manifestacije, te da daju svoje učešće u darivanju krvi.

˝Pokažimo radost i zahvalnost, pridružimo se i slijedimo Kur´an i sunnet Muhameda a.s. Allahovog Poslanika. U svim džamijama tokom mevludskog mjeseca održavat će se predavanja o životu Muhameda a.s, a večeras će se jedno takvo održati u džamiji u Miladijama˝, rekao je ef. Huskanović. (Tuzlanski.ba)