Anatomske školske torbe i potrebni školski pribor i opremu dobilo je više od šezdeset korisnika Udruženja.

Kampanja "Zlatni septembar": Djeci oboljeloj i izliječenoj od raka u TK podijeljen školski pribor
Foto: Udruženje "Pipol" | Kampanja "Zlatni septembar"

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL" i ove godine je podržalo obrazovanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja tog kantona.

Anatomske školske torbe i potrebni školski pribor i opremu dobilo je više od šezdeset korisnika Udruženja.

Podjela školskih torbi i školskog pribora jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje će realizovati  Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ u sklopu kampanje “Zlatni septembar”, koji se u svijetu i u Bosni i Hercegovini obilježava kao Međunarodni mjesec svjesnosti o pojavi malignih bolesti u dječijem dobu.

WZa naše mališane i mlade obezbijedili smo smo sve što im je potrebno za školsku 2024/2025.godinu, čime smo ujedno pružili i značajnu materijalnu podršku njihovim roditeljima, imajući u vidu koliko košta opremanje samo jednog školarca... Da podrška porodicama djece oboljele i iziječene od raka bude i veća, zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama i humanim pojedincima, školske torbe i školski pribor dobili su i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka", izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Udruženje “PIPOL” već dugi niz godina podržava obrazovanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka zahvaljujući materijalnoj podršci različitih ustanova i institucija, gradova, društveno odgovornih kompanija i  međunarodnih organizacija.

U misiji da zajedno opreme školarce izliječene od raka ove godine  finansijsku podršku su im pružili:  Grad Tuzla – Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu kroz projekat „Zajedno u nove pobjede“, Vlada Tuzlanskog kantona preko resornog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak kroz projekat „Radost za svako dijete, podrška za svaku porodicu“, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike kroz projekat „ZAjedno“, Grad Gračanica kroz projekat „Torba za budućnost“ te AmCham BiH - Američka trgovačka komora u BiH.