Novim nezakonitim aktom samo kupuju vrijeme.

Jasmin Kadić pozvao Rimca i Nikšića: Spasite živote tuzlanskih pacijenata
Foto: Arhiva

Menadžment Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla raspisao je oglas za popunjavanje tri člana Upravnog odbora iz reda uposlenika. Tim povodom reagovao je Jasmin Kadić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzlanskom kantonu.

"Ustavni sud Federacije BiH je donio presudu u kojoj se navodi da Upravni odbor Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli nije zakonito i regularno postavljen. Iz Vlade Tuzlanskog kantona dobili smo uvjeravanja da će u potpunosti provesti ovu presudu. Međutim, ista ta Vlada u maniri Milorada Dodika, koji ne krije interes rušenja institucija države, nastavlja donositi odluke ismijavajući presudu Ustavnog suda FBiH, a sve da bi zadržali tajkunske i političke interese pojedinaca.  

Tako je Vlada (SDA/DF) donijela zaključak prema kojem je naložila menadžmentu da provede konkurs za nove članove Upravnog odbora iz reda uposlenika. To je nezakonito.

Aktuelna uprava je nezakonito imenovana te ne može provoditi proceduru novih imenovanja.

Novim nezakonitim aktom samo kupuju vrijeme. I ovaj konkurs će biti poništen, pravna agonija će se nastaviti i prelit će se na pacijente koji će umirati jer UKC-om nema ko da upravlja, osim onih, naravno, koji imaju novce da se liječe privatno ili imaju dvojno državljanstvo pa će se liječiti u Hrvatskoj.

Pozivam ministra zdravstva i premijera Vlade FBiH da najhitnije okončaju pravni haos koji Vlada TK provodi na UKC Tuzla i da Vlada FBiH imenuje novu upravu jer to znači ni više ni manje nego spašavanje ljudskih života.”