Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će kretati između 14 i 20 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je većinom sunčano. U centralnim i istočnim područjima, po kotlinama, ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Kupres -3, Bugojno -2, Bihać, Drvar, Goražde, Jajce, Livno i Zenica 0, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 1, Tuzla i Banja Luka 2, Doboj 4, Stolac 5, Čapljina i Trebinje 7, Mostar 8 i Gradačac i Neum 9 stepeni.

Bioprognoza

Uz više sunca i postepeno poboljšanje biometeoroloških prilika, većina stanovništva će se osjećati ugodnije. Povećana naoblaka nešto duže će se zadržati u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, što bi moglo uzrokovati slabije tegobe kod osjetljivih osoba, ali sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika dodatno poboljšati. Jutarnji sati će biti prohladni, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti.

U subotu, 11.04.2015. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima u jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno nablačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, u noći u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.

U nedjelju, 12.04.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 °C.

(Tuzlanski.ba/Foto: Estika)