Hor Hazreti Hamza spot za kompoziciju ''Ramazan'' snimio u Tuzli (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Članovi sarajevskog hora Hazreti Hamza danas su predstavili spot za kompoziciju pod nazivom ''Ramazan'' koju su snimili sa dječacima Rijadom i Harunom Čamdžićem.

Ovaj prelijepi spot sniman je na nekoliko lokacija u Tuzli, što je bila želja članova hora. ''Ramazan'' nosi simboličnu poruku.

Pored čalnova hora i dječaka Rijada i Haruna u snimanju spota čiju režiju potpisuje Sulejman Muratović učestvovali su i dječaci i djevojčice iz nekoliko tuzlanskih obdaništa.

Hor Hazreti Hamza nastao je ratne 1993. godine na Alipšinom polju u Sarajevu pod pokroviteljstvom džemata Hazreti Hamza po kojem je hor i dobio ime. U početku hor je brojao oko 30 članova, ali do kraja rata ostalo je njih deset. Tokom 2000. godine u horu ostaje devet članova i te godine doživljava svoj veliki uspon, da bi 4. juna 2004. godine izdali svoj prvi album pod nazivom „Jedna je istina“.

Članovi ovog hora su u junu u Bosanskom-kulturnom centru u Tuzli održali Predramazanski koncert. Hor ''Hazreti Hamza'' je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na mnogim festivalima širom svijeta. (RTV Slon)