Haznedar u Tuzli: Turska će nastaviti pomagati BiH, naša srca su s vama
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik Općine Bešiktaš iz Istanbula Murat Haznedar danas je u obilasku predjela BiH pogođenih poplavama i klizištima, piše novinska agencija Patria. On je u društvu Zlatka Lagumdžije, ministra vanjskih poslova BiH, Nermina Nikšića, premijera FBiH i načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića obišao područja od Tuzle do Doboja.

Haznedar je u posjetu Općini Tuzla došao sa delegacijom privrednika i donio je određene količine humanitarne pomoći za građane ugrožene poplavama i klizištima. Prije polaska ka ugroženim područjima Hazneder je odao počast ubijenoj omladini na Tuzlanskoj kapiji.

Inače, na svom Twitter profilu objavio je mnoge fotografije s različitih mjesta, ali je i poručio da Turska misli na BiH i da će pomoći.

- BiH će nastaviti dobijati pomoć iz Turske. Naša srca su sa vama – napisao je Haznedar.

Unija turskih mediteranskih općina (MBB) odlučila je da ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini pomogne tako što je odredila turske gradove i općine koji su zaduženi za 15 ugroženih mjesta u BiH. Prema tom rasporedu, istanbulska općina Bešiktaš, zajedno sa općinama Bagcilar i Uskudar, zadužena je za pomoć Tuzli.