Grad Tuzla: Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja
Foto: Tuzlanski.ba

Grad Tuzla podsjeća građane Tuzle da je 4. februara objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2021. godini, te da isti ostaje otvoren 15 dana, zaključno sa danom 19.02.2021. godine.

Predmet javnog poziva je dodjela sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja u individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima na području grada Tuzle, i to kako slijedi:

50% od vrijednosti nabavke i ugradnje toplotne pumpe, a ne više od 5.000,00 KM,

50% od vrijednosti nabavke i ugradnje materijala za izolaciju vanjskih zidova, tavanice i nabavke i ugradnje vanjske stolarije, a ne više od 5.000,00 KM (odnosi se samo na objekte u kojima se planira ugradnja toplotne pumpe),

50% od vrijednosti nabavke i ugradnje kompaktne toplinske podstanice, a ne više od 4.000,00 KM (odnosi se samo na objekte za koje postoje tehničke mogućnosti priključenja na sistem daljinskog grijanja), ili

50% od vrijednosti nabavke i ugradnje peći na pelet, a ne više od 2.000,00 KM.

Javni poziv može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Tuzle, kao i u prostorijama Centra za pružanje usluga građanima (šalter sala Grada Tuzle).