Do kraja radne sedmice u BiH promjenljivo vrijeme
Foto: Tuzlanski.ba

U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom, a u ostatku zemlje postepeno razvedravanje, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od jedan do šest stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 10.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabim snijegom. U nižim dijelovima grada je moguća kiša ili susnježica. Dnevna temperature zraka oko dva stepena.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno može biti slabe kiše ili susnježice. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus 1, na jugu do dva, a dnevna od jedan do sedam, na jugu i sjeveru zemlje do 11 stepeni.

U četvrtak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva na jugu do četiri, a dnevna od jedan do sedam, na jugu do 11.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus šest do nula na jugu do tri, a dnevna od četiri do 10.