Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u Bosni. Rijetko pada slaba kiša na području Hercegovine. 

Danas oblačno vrijeme sa kišom, na planinama se očekuje snijeg: Na snazi žuti meteoalarm i za Tuzlu
Foto: Ilustracija

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom.

"Na vrhovima planina će padati i snijeg. U Hercegovini lokalno slabije padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje", saopšteno je iz FHMZ. 

Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. 

Na snazi i žuti meteoalarm koji zbog jakog vjetra i veće količine kiše.

Tuzla: Vjetar >40 km/h

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Padavine 30-50 l/m2

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

Osim Tuzle meteoalarm je na snazi i na području Livna, Banja Luke, Mostara, Foče, Prijedora i Trebinja.